ma.AlcoruGuru.ru

Дека во Русија сакаат да пијат на Нова Година корпоративни партии?

Видео: [BadComedian] - земјата на чудата (Њу квартет)

Алкохол - суштинска особина на корпоративни партија било Нова Година во нашата земја.
Без оглед на видот на дејноста на компанијата, бројот на својот персонал и деловни специфики алкохол е присутна на сите корпоративни настани. "Како поинаку да се опуштите, бидејќи корпоративни партии и така 1-2 пати годишно се одржуваат", - вели канцеларија на персоналот.

Видео: 5 најсрамните грешки на Нова Година корпоративни

Сепак, околу 5% од руските компании се планира да се одржи меки корпорации.
Повеќето од празникот е незамисливо без алкохол. Дека тие преферираат да се користи?Колку и што категорија? Колку пари трошат на алкохолни пијалоци?
Просечната компанија, која брои 200-300 луѓе, поминуваат 2-4 илјади долари на алкохол за корпоративниот новата година.

Видео: корпорации Волгоград разривам Новогодишната заврши со снимање

За околу 5-7 илјади долари може да се потроши на алкохол, ако планира да ги претстави своите деловни партнери, како Божиќ подароци.
Патем, повеќе од 50% од компаниите во Русија сакаат да се даде на Нова Година на своите клиенти е алкохол. "Како по правило, тоа е гроздобер вина од Франција или Италија чини 1.000 рубли за шише скап коњак и виски од 1500 рубли или повеќе по шише," - вели Владислав Рој, купување Раководител на мрежа алкохолни хипермаркети "Vinberri", која е специјализирана и за работа со корпоративни клиенти."И покрај фактот што остави повеќе од еден месец, е веќе почнуваат да нарачате алкохол за Нова Година корпоративни партии, пред Нова Година - продолжува Владислав Рој. - Но, ако ја споредиме ситуацијата со претходните периоди, алкохол намали корпоративните набавките од страна на 15-20% оваа година.
Постојат неколку причини - зголемување на цените во индустријата за алкохолни производи, не-корпорации прослави за да заштедат пари, намалување на бројот на компании на пазарот како целина, зголемување на бројот на организации кои го поддржуваат здрав начин на живот.

Но, сепак околу 70% од компаниите во Русија сакаат да пијат на корпоративни прослави духови - вотка, ракија и вино.
Како по правило, цената е 250-350 рубли за шише црвено и бело вино. Вина е насочен главно полу-слатки.

А бело вино главно стане сува. Вотка, бренди варира цена опсег 250-450 рубли по шише.
Во повеќето познати и тестирани избрани бренд.

Видео: Нова Година корпоративни

Во помала мера на корпоративна употреба виски, рум, текила, пристаниште вино, алкохол. Тоа не е повеќе од 15% од вкупните корпоративни продажба.
Во овој случај, пијалаци се понудени како изборни, наместо основните ".

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Повеќе од 1,2 милиони литри вино Молдавија е одбиено ...Повеќе од 1,2 милиони литри вино Молдавија е одбиено ...
Во новата година без шампањ?Во новата година без шампањ?
Nemiroff - најскапите брендови на алкохол во УкраинаNemiroff - најскапите брендови на алкохол во Украина
Акции "Abrau-Durso" се подготвени за дегустацијаАкции "Abrau-Durso" се подготвени за дегустација
Belarussia ќе ја зголеми цената на алкохолBelarussia ќе ја зголеми цената на алкохол
Во 2010 година АД "Sarapul дестилерија" ...Во 2010 година АД "Sarapul дестилерија" ...
Здравица за новата 2016 годинаЗдравица за новата 2016 година
Годишно во светот се продава за 8 милијарди долари. Шишиња вотка ...Годишно во светот се продава за 8 милијарди долари. Шишиња вотка ...
Мажите и жените пие поинакуМажите и жените пие поинаку
Тост на корпоративнотоТост на корпоративното
» » Дека во Русија сакаат да пијат на Нова Година корпоративни партии?