ma.AlcoruGuru.ru

Коктели со Малибу


Ликер "Малибу" - луксузен подарок, инспирирани од тропските предели. Не сите луѓе кои овој вкусен ликер не е само вкус на кокос, но, исто така, банана, диња, ананас, страст овошје и манго вкус. Кога тие се користат за мешање коктели, кои најчесто се користат алкохол со вкус на кокос. Но, ако сакате, можете да се чувствуваат слободни да експериментирате, заменувајќи го со вкус кој ви се допаѓа.

коктели со Малибу

Број на коктели, чиј состав влезе во алкохол е надвор од гласовите. И речиси сите што можете да без понатамошно ado подготви себе си. Вие само ќе треба шејкер, миксер или блендер, високи чаши, како што се "highball" и коктел цевка.

Ние Ви препорачуваме да се обиде да се подготви коктели за најинтересните рецепти.

Коктел "Вечер"

Подгответе:

 • кокос алкохол "Малибу" - 30 ml
 • светлина (бела) Роми - 15 ml
 • алкохол "amaretto" - 45 ml
 • сок од ананас - 75 ml
 • сок од портокал - 60 ml
 • крем (10-11% масти) - 20 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Наполнете ја чашата со коцки мраз, истурете две алкохол, рум и двете сок.

Коктел "Акапулко"

Акапулко коктел
Подгответе:

 • алкохол "Малибу" вкусни кокос - 60 ml
 • сок од манго овошје - 90 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Наполнете го стакло со коцки мраз, истурете на ликер и сок. За да се подготви коктел "Ананас Малибу" треба сок од манго заменува со свеж ананас.

Коктел "Кокос фигура"

Спрајт кокос коктел Фото
Подгответе:

 • кокосово алкохол "Малибу" - 50 ml
 • "Самовила" (лимон сок) - 150 мл
 • нане и лимон - за декорација
 • коцки мраз -5-7 парчиња.

Готвење е неопходно:

Долниот коцки мраз во чаша, истурете на ликер и "Спрајт". Красат.

Коктел "Кокос рај"

Подгответе:

 • бела (светла) соба - 10 ml
 • алкохол "Малибу" вкусни кокос - 20 ml
 • сладолед - 100 грама
 • млеко - 100 ml
 • мраз - коцки 4-7

Готвење е неопходно:

Компоненти (освен мраз) камшик миксер. Долниот коцки мраз на стаклото, се прелива коктел мешавина.

Коктел "Џејн"

Лејди Џејн коктел слика
Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 15 ml
 • од јагода алкохол - 30 ml
 • алкохол од портокали - 40 ml
 • крем (не масти) - 30 ml
 • нане и лимон - за декорација
 • мраз - коцки 4-7

Готвење е неопходно:

Алкохолот се прелива во шејкер, потресуваат. Става во чаша. Гарнитури со шлаг (или да ги става во состав). Понекогаш компоненти пијалаци надополнува пијалак "Grand Marnier" (15 ml) и сок од портокали (15 мл).

Коктел "Малибу мока"Подгответе:

 • алкохол "Малибу" вкусни кокос - 60 ml
 • ликер "Creme de Cacao" - 1 лажиче
 • млеко - 100 ml
 • шеќер - 2 лажички
 • мраз - коцки 4-6

Готвење е неопходно:

Измешајте ги компонентите со миксер (освен мраз). Во една чаша стави мраз и се прелива на врвот на мешавина на коктел.

Коктел "Авганистан мајмун"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • Ликер со диња вкус - 30 ml
 • банана ликер со вкус - 20 ml
 • алкохол "Blue Curacao" - 20 ml
 • сок од ананас - 100 ml
 • мраз - коцки 3-6

Готвење е неопходно:

Ликери и се стави мраз во шејкер, се тресат неколку пати за да се пополни една чаша, додадете сок од ананас. Красат пијалок со шлаг крем и цреша.

Коктел "БМВ"

Коктел BMW фотографииПодгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 25 ml
 • алкохол "Бејли" - 25 ml
 • виски (Ирска) - 25 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Ставете ги состојките во шејкер со коцки мраз, се тресат неколку пати, пополни стакло.

Коктел "Лукијан"

Подгответе:

 • алкохол "Малибу" вкусни кокос - 20 ml
 • јагода сок - 30 ml
 • Киви сок - 30 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.


Готвење е неопходно:

Долниот коцки мраз на стаклото, се прелива сок ликер и на врвот на листа на чекање.

Коктел "Ауди"

Слоевит пијалок. Тоа изгледа луксузен: границата на секој слој се јасно означени.

Подгответе:

 • бела (светла) соба - 15 ml
 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 15 ml
 • алкохол "Triple sec" со портокал - 15 ml
 • алкохол "Sambuca" - 15 ml

Готвење е неопходно:

Стакло истури Sambuca формирање слоеви на лажица истури кокос ликер, портокал и рум.

Коктел "Lambada"

коктел Lambada
Подгответе:

 • алкохол "Малибу" вкусни кокос - 20 ml
 • алкохол "Blue Curacao" - 20 ml
 • алкохол од праски - 10 ml
 • сок од ананас - 10 ml
 • праска сок - 20 ml
 • коцки мраз - 3-5 компјутер

Готвење е неопходно:

Компоненти поставени на гуми, потресена, се става во чаша.

Коктел "Мали Бул"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 25 ml
 • сок од портокали - 25 ml
 • пие "Ред Бул" - 150 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Чашата се истури од се врти ликер, свежи и "Ред Бул".

Коктел "Малибу мимози"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • сок од портокали - 90 ml
 • semisweet шампањ - 30 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Наполнете го чаша со мраз, истурете пак ликер, свеж и шампањ. Нежно се промешува и натопи парче од портокал.

Коктел "Малибу Јане"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 40 ml
 • млеко - 200 ml
 • какао "Nesquik" - 3-4 лажиче
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Уставотворното камшик со миксер или миксер. Става во чаша.

Коктел "Малибу Изгрев"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • сок од портокали - 150 ml
 • сируп "Гренадини" - 15 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

стакло тип highball стави мраз, истурете на ликер и сок, се промешува. Внимателно се прелива сируп, кој постепено тоне кон дното создава чувство на изгрејсонцето.

Коктел "Малибу шрафцигер"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • сок од портокали - 60 ml
 • вотка - 30 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Во една чаша се става мраз, се прелива вотка меша со алкохол, додадете сок.

Коктел "мистерија"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • чоколадо сируп (алкохол) - 20 ml
 • млеко - 40 ml
 • крем - 40 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Во шејкер стави сите состојки, се тресат, се става во чаша, посипете со рендано чоколадо.

Коктел "Чоколадо Кокос"

Подгответе:

 • Ликер "Малибу" со кокосово вкус - 30 ml
 • чоколадо сируп (алкохол) - 20 ml
 • светлина (бела) соба - 30 ml
 • сок од лимони 20 ml
 • сок од ананас од - 60 ml
 • коцки мраз - 3-6 парчиња.

Готвење е неопходно:

Во шејкер стави сите состојки, се тресат, се става во чаша, посипете со рендано чоколадо.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Едноставен коктел рецепти со кокос ликерЕдноставен коктел рецепти со кокос ликер
Afrikoko (afrikoko)Afrikoko (afrikoko)
Коктел МалибуКоктел Малибу
Ликер Малибу - кокос задоволствоЛикер Малибу - кокос задоволство
Ликер МалибуЛикер Малибу
Што пијат Малибу?Што пијат Малибу?
Коктел Пина КоладаКоктел Пина Колада
Најдобрите коктели со ликерНајдобрите коктели со ликер
Како да се пијат кокос ликер МалибуКако да се пијат кокос ликер Малибу
Кокос Ликер "Малибу"Кокос Ликер "Малибу"
» » Коктели со Малибу