ma.AlcoruGuru.ru

Која е причината во Руската пораст Нова Година на цените на алкохолот?

Алкохолни производи на продавницата полиците - еден од најпопуларните категории на стоки во пресрет на новогодишните празници.
И покрај фактот дека во Русија, во споредба со другите земји, употребата на алкохолот е на високо ниво, во пресрет на Нова Година треба да ги купите овие пијалоци се зголеми уште повеќе во половина до два пати.

Видео: Зголемувањето на цените во 2017 година

Заедно со раст на продажбата, како по правило, тоа се зголемува цената на самиот производ.
зголемување на цената на алкохол во пресрет на празниците - честа појава.
Сепак, во тековната сезона од 2011 година цените се многу повисоки. "На некои елементи, цените се зголемија за 30%, наместо вообичаените 15-20%.Ова е потврдено од страна на искуството од изминатите години ", - вели Владислав Рој, раководител на набавка мрежа алкохолни хипермаркети" Vinberri ". Зошто е оваа ситуација во индустријата? Нова Година традиционалните тренд, акциза раст и инфлација или други фактори?

Во актуелните проблеми, постојат голем број на објаснувања, кои им кажете на експерти на алкохол на пазарот. Од една страна, порастот на цените се ефективно поврзани со сезонските промени пред Нова Година.
Но, главната причина лежи во фактот дека по ре-лиценцирање индустрија, кога нема работа, многу компании за дистрибуција, е формирана на недостаток на увезената алкохол, кој сега е во голема побарувачка.Затоа, оние кои успеале да се донесе во руски производи на новогодишните празници, ги зголемат цените на своите граници.
Вториот многу е важен момент - економскиот фактор. "Оди", цената на алкохол е поврзано не само со зголемување на стапката на инфлација во земјата и планираниот слабеење на рубљата, но се очекува зголемување на акцизите.

Видео: Аналитичарите предвидуваат дека Русија се зголемува цената на алкохол, чај, апарати за домаќинство и автомобили

Како резултат на тоа, традиционалните Нова Година зголемување на цената од 10-15% додадете иста количина на инфлацијата, а на акцизите. "Учесниците на пазарот треба да се reinsured, па сега тие треба да се заработи одредена делта, која ќе им овозможи во случај на нагло зголемување на цените на акцизите не губат профит - вели Владислав Рој. - Во случај на промени во алкохолни компанија ќе направат дополнителни трошоци за добивање акциза веќе на новите тарифи. И бидејќи ова може да се случи уште во следната година, компанијата може да заработи само сега.

Не е чудо што велат дека сезоната на Нова Година, а понекогаш и на компанијата за една година храни. "
Така, ги отфрли идејата дека порастот на цените на алкохолот е целосно зависна од трговијата на мало, која е иста како и на учесниците на пазарот, е заложник на околностите на индустријата. "Трговија на мало, напротив, се обидуваат да привлечат клиенти поволни цени и интересни понуди.

Тие се инвестира во дизајн пазари, Божиќни подароци за корисниците, промоции и специјални пресметки. Ако тие се надува цените во своето дискреционо, во извршување на високи маржи изложени на ризик од губење на клиентот. И тоа не е пожелно за бизнисите.

Нашата мрежа е релативно нова на пазарот нуди до 20% попуст, за да се добие интензивна трговија. Денес, на клиентите е важно дека производите биле и по пристапни цени, и навистина добар квалитет, "- додава Владислав Рој.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коњак може да се зголеми во ценатаКоњак може да се зголеми во цената
Дека во Русија сакаат да пијат на Нова Година корпоративни партии?Дека во Русија сакаат да пијат на Нова Година корпоративни партии?
Обемот на продажбите на вотка и алкохолни пијалаци ќе се намали.Обемот на продажбите на вотка и алкохолни пијалаци ќе се намали.
Пиво на пазарот ќе се намали за 10%Пиво на пазарот ќе се намали за 10%
Во Русија, на Нова Година невиден пораст на цените на ...Во Русија, на Нова Година невиден пораст на цените на ...
Руската подготовка на индустријата денесРуската подготовка на индустријата денес
Цената на алкохолни пијалоци не паднеЦената на алкохолни пијалоци не падне
Алкохолот пазарот се очекува пораст на цените и пад на продажбата на ... - 2 часа.Алкохолот пазарот се очекува пораст на цените и пад на продажбата на ... - 2 часа.
Belarussia ќе ја зголеми цената на алкохолBelarussia ќе ја зголеми цената на алкохол
Компанијата "Ochakovo" ги сумираше резултатите од 2010 година, приходите од ...Компанијата "Ochakovo" ги сумираше резултатите од 2010 година, приходите од ...
» » Која е причината во Руската пораст Нова Година на цените на алкохолот?