ma.AlcoruGuru.ru

За да дознаете како да се пие братство

братствопијалок братство

- е посебна форма на комуникација, последниот дел од средбата, или романтична љубов. Ритуалот со извесна смисла на конвергенција, бришење на границите и за создавање повеќе пријателски односи. Тоа се случува на традиционалниот премин оружје со очила, додека пие до последна капка, а потоа и да бидат сигурни да се бакнуваат. Мажите често се користи овој ритуал да се намали растојанието до посакуваната дама. И во раните денови на братството на човекот и пијат само ова беше огромна смисла.

Како традиција потекнува

Во буквален превод од германски значи братство "братство". Од оваа вредност и појавиле традиција. Во воини средниот век организиран празници во чест на победите победи. За време на празникот зборува желби за здравство, се величаат подвизи на херои и нивните надежи за нови освојувања. За време на празникот на славна воин покрена два скапоцени трофеи со силна вино, вкрстени раце и пиевме на содржината на нивните очила. После тоа мора да следи пријателски бакнеж.

Секоја акција, како и во ритуалот, врши на определено значење:

  • крос раце - значеше братска поддршка;
  • пијат до дното - никогаш нема да отстапи од ветената намери;
  • конечна бакнеж потпишано заклетва.

Бакнежот беше наменета за тестирање на вистинските намери. Многу често богати гозби непријатели би можеле да го отруе, дури и најсилниот воин. Јад ја истурам во вино. Ако еден од учесниците во ритуалот замислен разиграните афера, по бакнежот тој би можел да бил отруен. Тоа е значењето на изразот: "Верувај, но секогаш се провери."

Понекогаш традиција на пиење братство одржа заедно со крв. капка крв е додаден во чаши вино, а таа стана крв заклетва пиеше, и кршење на овој збор бил казнет срамно за смртта на воинот.Во наше време, ритуалот е многу поедноставно, никој не го додава на крвни очила, но цел на сите нешта мора да се почитува. Многу релевантни станува традиција да пијат братство на свадби, кога датира и долгоочекуваниот состанок.

братство - што е тоа?

познати класици традиција да пијат братство

Писател Борис Акунин е современик на нашето време, но неговите дела се запишани во категоријата на класична музика. Во серија на книги во рамките на општиот наслов "Смрт за братство" на писателот создаде детективска приказна за шпионски игри контраразузнавање Русија и Германија. Обидот на кралска личност. Насловот на делото е значењето на заговор, која е испреплетена со историската традиција на размена на братска доверба.

Вредноста на печењето на одмор оброк воНашите културни традиции не дозволуваат да се подигне нивните очила без придружен говор. Тост може да биде краток, а целата приказна, но секогаш со смисла. Интересно предговорот постави емоционална атмосфера. А човек кој може да ги изразат своите мисли на посебен начин, секогаш се заинтересирани за секоја компанија. Здравица за братство посвети најтопла односи. Пријателски - нема да има формална комуникација. Љубов - за меѓусебно разбирање и сочувство. Тост за здравјето - секогаш е соодветно. Измислиле многу опции за да го прослават и само пријателски средби. И, понекогаш, една чаша вино во рака создава уникатен тост искри - од срце. Без емоции во таков случај не може да се направи.

интересно Здравица за пиење братство

За дами:

"Една чаша вино во рака
Јас сум геј, пијан и глупави,
но не и вино ме повикува,
и близината на усните. "

"Ајде да choknemsya усните!"

Тост-мото:

"Главната работа е дека пријателските чувство на другарство никогаш не се чувствува во нашите грлото!"

Пријателски Тост:

"Дозволете ни да пијат на фактот дека нашите непријатели да станат наши пријатели, седна со нас празнична маса, но не може да се пие - сите без исклучок чума."

Сподели на социјални мрежи:

Слични
"Kuvruaze" - Коњак во Франција за љубителите на традиција и квалитет"Kuvruaze" - Коњак во Франција за љубителите на традиција и квалитет
Светлина лебСветлина леб
Правила алкохолни игри за големите и малите компанииПравила алкохолни игри за големите и малите компании
Најдобрите магацинот за руската вотка - 5 часа.Најдобрите магацинот за руската вотка - 5 часа.
До 2020 година ќе живееме. Ако не ненадејни движења ... - 4 часа.До 2020 година ќе живееме. Ако не ненадејни движења ... - 4 часа.
Технологија точни декантација винаТехнологија точни декантација вина
Конкурс за сомелиери вински луѓе трофеј Русија 2011Конкурс за сомелиери вински луѓе трофеј Русија 2011
Тајната на кинески ориз виноТајната на кинески ориз вино
Како да се направи тост на одмор или годишнинаКако да се направи тост на одмор или годишнина
Пиво и женски хормониПиво и женски хормони
» » За да дознаете како да се пие братство