ma.AlcoruGuru.ru

Грозје "rilayns"

Видео: Пинк без сено Rilayns 2016

Грозјесорти грозје Rilayns Пинк без сено беше лансиран во САД. Оваа сорта е без сено, што го прави многу популарен. Тоа претставува една нова генерација на Изабела сорта. Главните карактеристики се стабилноста и едноставност на одржување, но за разлика од Изабела бобинки и грозје имаат поголема големина. Бобинки немаат семиња и лигава материја.

Rilayns доволно рано зрее на собна температура 22,5 - 23,50S за само 110 дена. Грмушки имаат силно развиена лозата, енергични. Цвеќе грозје се карактеризираат dvopolostyu кој им овозможува на само-опрашвам лесно. На просечната тежина на гроздовете на 100 g, има форма на цилиндричниот-конусна и умерено густа структура. Бобинки се слични на видот на Изабела, круг, мали, просечната тежина на бобинки е 1,4, нивната боја е розова.

Видео: Rilayns Пинк без сено. почеток sozrevaniya.ShpaleraИмајте пријатен светлина мирис и деликатно вкус, арома чувствува labruska. Зачетоци на семиња речиси невидливи и не се чувствував додека јадат. Грозјето имаат топење сочни месо. Кора овошје е доволно силна, но не е дебела, што му овозможува да се транспортира на долги патеки, тоа е лабаво поделени во една кеса.

сорти на грозје кои имаат висока содржина на шеќер до 24%, а киселоста на 6-7 g / l. Одделение прилично ладно отпорни, отпорни на ниски температури - до -270S. Способни зима без материјал за покривање. Фиданки прилично добро аклиматизирам, sozrevaemost е повеќе од 80%, и пука со плодна пупки - до 45%. Еден може да содржи 45-50 бегство бубрежна кухи.

Видео: сорти на грозје без сено

Кроење винова лоза произведе подобар шест - осум очи. Во маса принос одгледување може да биде 120-150 кг / ха. Подложност на болест и мувла мувла е 3,5-4,0 поени.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Грозјето "подарок Украина"Грозјето "подарок Украина"
Грозје "aygezart"Грозје "aygezart"
Грозјето Бисер СабаГрозјето Бисер Саба
Грозјето "розова Тимур"Грозјето "розова Тимур"
Грозје сонГрозје сон
Султана црно грозјеСултана црно грозје
Грозје цветГрозје цвет
Без сено грозје многу раноБез сено грозје многу рано
Руската рибизла грозјеРуската рибизла грозје
Грозје "пурпурна рано"Грозје "пурпурна рано"
» » Грозје "rilayns"