ma.AlcoruGuru.ru

Антибиотици и безалкохолно пиво

Содржина:

Во моментов, пивото се смета за еден од најпопуларните безалкохолни пијалаци. Леб и малку горчлив вкус, совршена комбинација со солени закуски, мал процент на алкохол, одлична способност да ја задоволи својата жед и надлежните рекламирање пиво да се претвори во побараа производ на дневна потрошувачка. Но, компаниите продажба на овој пенлив пијалок, се зборува најмногу за својата корисност, скромно не велејќи ништо за алкохолизам пиво и хормони, што предизвикува појава на "пивски стомак". Затоа, пиво, повеќето луѓе не се дружат со алкохол, кој традиционално се прифати да вотка (виски, виски, џин, и така натаму. П.), разни ликери и вина. Соодветно на тоа, често се антибиотици и пиво се конзумира во исто време, доведува до негативни последици.

пиво

Зошто не се комбинираат со пиво и лекови се антибиотици?

Главната карактеристика на механизмот на функционирање на антибиотици е во тоа што нивните составни активната супстанција предизвикува инхибиција на различни инфекции поради изложеност во текот на одреден временски период. Тоа е причината зошто овие лекови се земаат за неколку дена, и да го откаже дури и со исчезнувањето на главните симптоми на болеста е строго забрането. Инаку пораз до крајот на инфекцијата, веќе навикнати на овој вид на антибиотик, не само што ќе предизвика релапс на болеста, но ќе предизвика сериозни компликации. Во таков случај ќе треба да се земе лек, но помоќни, и ефектите на нов третман за ослабениот организам може да бидат непредвидливи.

Антибиотици и безалкохолно пивоПиво е пијалок кој содржи алкохол. Се разбира, алкохол во него малку (во просек, околу 5%), но многу ретко се љубители на пијалок го пијат во ограничени количини. Често со одење на литар. Соодветно на тоа, концентрацијата на алкохол во крвта може да се постигне значително ниво.Истражувањата покажуваат дека дури и мали количини на алкохол содржан во човечка крв, примаат антибиотици, влијае на процесот на метаболизам на лекови, со што се ослабува ефектот на активната супстанција (како во предвремено откажување) и одложување на неговата екскреција од телото. Ова се должи пред се на фактот дека алкохолот го нарушува црниот дроб, кој е одговорен за "обработка" влегува во нашето тело лекови.

Исто така, понекогаш и по истовремен прием антибиотици и алкохол Таа започнува хемиска реакција што резултираше може да се повраќање, гадење, главоболка и кома. Во некои случаи, дури и смрт е можно.

Антибиотици, кој е строго забрането да се пие пивотримоксазолПри преземањето на антибиотици не треба да се совпаѓа со употреба на било алкохолни пијалоци. Во принцип, тоа е најдобро да се дури и пијат пиво само три дена по завршувањето на третманот (да не зборуваме за повеќе алкохолни пијалоци). Особено ако третманот се врши со помош на:

 • метронидазол;
 • хлорамфеникол;
 • trimoxazole;
 • Nizoral;
 • цефалоспорини;
 • фуразолидон;
 • кетоконазол;
 • дисулфирам;
 • Biseptolum.

депресијаДоколку препораките на занемарување и се уште имаат пиво по антибиотици наведени погоре, резултатот може да биде тешко труење, придружуван од:

 • треска;
 • инхибиција на централниот нервен систем;
 • тахикардија;
 • конфузија;
 • намалување или зголемување на притисок;
 • повраќање;
 • депресија;
 • поспаност, апатија;
 • нарушувања на гастроинтестиналниот тракт;
 • акутна срцева слабост;
 • внатрешно крварење.

Треба да се има на ум дека одговорот на секој организам е индивидуално, така што овие ефекти може да имаат и други лекови земени заедно со алкохол. Првите знаци на труење обично се јавуваат во рок од 10 минути по пиење на една чаша пиво. И да се врати нормалниот здравствена состојба (ако е можно) ќе трае најмалку две недели. Затоа, пиење пиво чини само ако третманот е завршена и по последната доза дрога е повеќе од 72 часа. Можете да ги користите пиво за два дена пред почетокот на третманот.

https://youtube.com/embed/K-bM99Cc2EI

Може ли да се пијат безалкохолно пиво за време на третманот со антибиотици?

Постои сугестија дека во лекувањето на разни медицински препарати, наместо вообичаените 5% пиво да пијат безалкохолно пиво. Оваа изјава ќе биде точно само во случај во безалкохолно пиво е навистина сосема отсутен од алкохол. Затоа го поставува прашањето дали е можно да се пие пиво, позициониран како "не-алкохолни", треба да се земе во предвид дека мала количина на етанол и натаму останува во него. Соодветно на тоа, ефектите на антибиотици се исти како и во случај на традиционалните пиво.

Затоа, земајќи антибиотици, неопходно е да се земе во предвид дека можете да пиво (и вообичаената и безалкохолни) пијат само на крајот на курсот на третманот. Само протест - на антибиотици терапија после пиење безалкохолно пиво не може да чека 72 часа, а во рок од 36 часа. Причината е тоа што мала количина на етанол беше отстранет од телото доволно брзо.

Експертите вклучени во истражувањето на влијанието на алкохолот врз разни лекови, исто така, даде негативен одговор на прашањето дали е можно во текот на терапијата со лекот со антибиотици за да се користи безалкохолно пиво. Лекарите веруваат дека пивото е апсолутно не е компатибилен со антибиотици како огромен товар на срцето, бубрезите и црниот дроб може да предизвика развој на хронични болести, кои треба да бидат третирани за живот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дали можам да пијам алкохол кога земате антибиотици?Дали можам да пијам алкохол кога земате антибиотици?
Колку алкохол во безалкохолно пиво?Колку алкохол во безалкохолно пиво?
Компатибилност на антибиотици и алкохолКомпатибилност на антибиотици и алкохол
Крај на прашањето: Дали е можно да пијат безалкохолно пиво при земањето на антибиотици?Крај на прашањето: Дали е можно да пијат безалкохолно пиво при земањето на антибиотици?
За антибиотици компатибилноста на пиво (алкохолни и безалкохолни)За антибиотици компатибилноста на пиво (алкохолни и безалкохолни)
Штетни да пијат безалкохолно пивоШтетни да пијат безалкохолно пиво
Алкохол и антибиотициАлкохол и антибиотици
Одговорот на прашањето: Дали е можно да се пие алкохол при земањето на антибиотициОдговорот на прашањето: Дали е можно да се пие алкохол при земањето на антибиотици
Алкохол компатибилност и антибиотициАлкохол компатибилност и антибиотици
Калории пивоКалории пиво
» » Антибиотици и безалкохолно пиво