ma.AlcoruGuru.ru

Слоевит коктели

слоевит коктели

Нивната функција е мулти-обоени слоевитоста.

Се земе висок проѕирно стакло со мал дијаметар. Тајната подготовка на овие пијалаци е да се поправи избор и секвенционирање компоненти кои го сочинуваат секој посебен слој. Долна - најмногу густа, проследено со полесни од специфична тежина.

Последниот слој од најлесните може да биде вотка, коњак, ракија, виски, џин, рум и крем, млеко, сок. Сите компоненти се земе во еднакви пропорции. Става во чаша првиот 1/3 од неговиот волумен ликер или сируп, а потоа нежно на врвот со сечилото на нож се прелива светлина течност.Коктел и пијат - без мешање на компонентите. Ако рецепт вклучува жолчка од јајце, а потоа го одделува од протеини и тоа ставање во чашата на ѕидот.

Алкохол "кајсија" - 20 мл вотка - 20 ml, жолчка од јајце - 1 компјутер.

Алкохол "Чоколадо" - 20 ml, ракија - 20 мл.

Алкохол "Чоколадо" - 20 ml, крем - 20 мл.

Алкохол "Нане" - 20 мл ликер "Стариот Arbat" - 20 ml, ракија - 20 мл.

Алкохол "amaretto" - 20 ml, жолчка од јајце - 1 единици, вотка -. 20 ml.

Tekila- 20 ml, со мала соба - 20 ml, Gin - 20 ml.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бренди EG нозеБренди EG нозе
Што е Flip? Ајде да се запознаат!Што е Flip? Ајде да се запознаат!
Бренди, amarettoБренди, amaretto
Палачинки со шлаг крем и оревиПалачинки со шлаг крем и ореви
Коктели flipsКоктели flips
Его-нозе и неговата подготовкаЕго-нозе и неговата подготовка
Млечни алкохолни коктели: необични рецептиМлечни алкохолни коктели: необични рецепти
Едноставен коктели врз основа на ракијаЕдноставен коктели врз основа на ракија
Убава и необична слоевит пијалокУбава и необична слоевит пијалок
Милкшејк со јајцеМилкшејк со јајце
» » Слоевит коктели